Situs Slot Gacor

Ruined King: A League Of Legends Story Review - We Are The Champions - Gamezigo
Ruined King: A League Of Legends Story Review — We Are The Champions
Home » Ruined King: A League Of Legends Story Review — We Are The Champions

Ruined King: A League Of Legends Story Review — We Are The Champions

by arun809097
0 comment 52 views

Met Ruined King: A League of Legends Story bevindt ontwikkelaar Airship Syndicate zich in een niet benijdenswaardige positie. De studio achter Battle Chasers: Nightwar uit 2018 heeft de taak gekregen om de veelgeprezen benadering van het JRPG-formaat van die game over te nemen en aan te passen voor League of Legends (LoL), een van de meest populaire videogamemerken ter wereld. Battle Chasers bewijst dat de ontwikkelaar een solide JRPG kan maken van een stripboek met een korte oplage, maar League bevindt zich in een andere, uh, competitie dankzij meer dan 150 kampioenen en een decennium aan kennis en wereldopbouw als referentie. Een verhaal bedenken dat de naam waardig is, klinkt als een monumentale taak, maar Airship Syndicate deed LoL niet alleen recht met Ruined King, de JRPG-mechanica bracht de LoL-ervaring op een boeiende en unieke manier naar een geheel nieuw genre.

Ruined King: A League Of Legends Story neemt ons mee naar de piratenstad Bilgewater, een uitgestrekte kolos van hout en zout bezet door swashbucklers en zeehonden. Sarah Fortune – Miss Fortune voor de LoL-savvy – heeft onlangs het roer overgenomen van de gemene Gangplank wanneer de stad wordt belegerd door een zwarte mist met vreselijke monsters. Haar verhaal wordt vervolgens verweven met vijf andere kampioenen – Illaoi, Braum, Yasuo, Pyke en Ahri – terwijl ze op reis gaan om de bron van de Black Mist te vinden en deze voor eens en voor altijd in bedwang te houden.

Het eerste dat opvalt aan Ruined King is de bruisende metropool Bilgewater. Houten paden buigen en kronkelen om elkaar heen terwijl je er doorheen reist, met vertakte paden die naar allerlei ontdekkingen leiden. Er zijn havens, chique landgoederen, ruige en tuimelende kroegen en meer te vinden in deze stad van de zee. Naarmate je verder komt in het spel, zul je andere locaties vinden die ook netjes zijn – een paar late-game kerkerontwerpen steken nog steeds in mijn hoofd – maar niets is te vergelijken met de majesteit van Bilgewater, wat een goede zaak is, gezien het feit dat je zult er bijna de helft van het spel doorbrengen.

Door zijn omvang kun je gemakkelijk verdwalen in Bilgewater. Helaas is het niet zo handig om de kaart te gebruiken om je route te vinden. De kaart toont wel elke onderverdeling van het gebied waarin je je bevindt, maar het ontbreken van traditioneel snel reizen naar plaatsen die al zijn bezocht, is een rare keuze. Er is een gondelsysteem waarmee je snel door de stad kunt reizen, maar je hebt alleen toegang tot de gondel vanaf bepaalde punten op de kaart en je kunt alleen naar dezelfde set punten worden gebracht. De gondels worden gewaardeerd, maar de mogelijkheid om een ​​punt te selecteren en er onmiddellijk naartoe te reizen – zelfs als het zou zijn uitgebreid tot de rustpunten op het land – zou geweldig zijn geweest.

Een gebrek aan snel reizen betekent dat je meer tijd doorbrengt met de kampioenen die je bestuurt, en het verhaal dat Airship Syndicate voor hen heeft geschreven is geweldig. De overlevering van League was voorheen grotendeels geschreven in kleine online bios, maar Ruined King voegt genoeg toe aan deze wereld om deze personages menselijker te maken, waardoor spelers deze bonte bemanning van zes nog meer waarderen. De Kraken Priestess Illaoi twijfelt routinematig aan zichzelf, zelfs als het antwoord voor haar neus ligt. Ahri de Vastaya maakt zich zorgen dat haar interne honger de mensen om haar heen zal doden. Yasho is een sombere samoerai die de waarde van vriendschap leert kennen, terwijl Pyke een meedogenloze moordenaar is die door het lot zelf in de groep is gebracht. De beste van het stel is echter Braum, een gespierde maar zachtaardige ziel die constant verhalen over zijn thuisland met de groep deelt als hij de hoofden van vijanden niet inslaat met zijn enorme schild. Zijn dialoog met de andere personages zal een oprechte glimlach en gelach uitlokken, wat een levendigheid aan het verhaal toevoegt dat wordt gewaardeerd.

Ruined King zal zien dat je deze kampioenen de strijd in stuurt tegen een moordenaarsrij van vijanden en monsters, en het vechtsysteem is waar Ruined King echt tot bloei komt. Je personages kunnen op drie manieren aanvallen: instants, ‘lane’-aanvallen en Ultimate. Instants zijn onmiddellijke vaardigheden die schade aanrichten, de ultieme meter bouwen en andere voordelen bieden. Ultimates zijn de krachtigste aanvallen van het team, meestal een dodelijke slag of een reddende genade.

Lane-aanvallen zijn echter de belangrijkste attractie: aangezien League of Legends een rijstrokensysteem in zijn slagveld opneemt, gebruikt Ruined King ook “lanes” als een gevechtsmechanisme, hoewel ze weliswaar alleen in naam te vergelijken zijn met de rijstroken van LoL. Hier vormen de Lanes het “actieve tijdgevecht” -systeem, weergegeven door drie balken in het onderste derde deel van het scherm, met een afbeelding van elke bondgenoot en vijand ergens op. Elk van de drie “lanes” heeft zijn eigen aanduiding: de bovenste rij is Speed, de middelste is Balance en de onderste is Power. Lane-aanvallen krijgen een van deze drie rijstroken toegewezen wanneer ze worden gekozen, en de geselecteerde rijstrook heeft invloed op bepaalde elementen van de vaardigheid. Door bijvoorbeeld aan te vallen in de Speed-baan, komt de held sneller aan de beurt, maar dit gaat ten koste van de toegebrachte schade, HP genezen, enzovoort. De Power-lane is, zoals je kunt raden, het tegenovergestelde, het vertragen van de beurt van de held maar het polijsten van de aanval. De Balance-baan is de standaard en biedt een middenweg tussen de andere twee.

Vijanden hebben ook toegang tot deze rijstroken, en hoewel de meeste ze op dezelfde manier gebruiken als je helden, hebben sommigen de mogelijkheid om delen van een bepaalde rijstrook in een gevarenzone te veranderen. Gevaren variëren van het toebrengen van schade en het toebrengen van statuseffecten tot genezingen en stat-buffs, en alle personages die in de zone belanden wanneer deze wordt geactiveerd, worden beïnvloed. Je zou jezelf kunnen vinden tot aan je laatste kampioen en een Power Lane-aanval proberen die het tij zou kunnen keren, om vervolgens per ongeluk in een gevarenzone te vallen en gedood te worden voordat de aanval afgaat. Waar vijanden en gevaren zich bevinden, speelt een grote rol bij het plannen van gevechten en houdt je bezig op een manier waarop weinig andere JRPG’s dat kunnen.

Niet alleen heeft Airship Syndicate League of Legends recht gedaan met Ruined King, de JRPG-mechanica brengen de LoL-ervaring op een boeiende en unieke manier naar een geheel nieuw genre

Het risico / beloningselement van dit systeem – beslissen of je snel toeslaat maar voor minder schade of voor de homerun gaat – is zonder twijfel het beste deel van Ruined King. Waar andere JRPG’s soms dezelfde aanvallen herhaaldelijk uitvoeren, voegt het rijstrokensysteem een ​​bepaalde strategie toe aan elk gevecht. Je moet een aanvalsplan opstellen voordat je de strijd aangaat, waarbij je niet alleen rekening houdt met de plaatsing van je rijstrook, maar ook met de plaatsing van je vijanden, en toeslaat op een manier die je team elke keer ten goede komt. Sommige aanvallen stellen je zelfs in staat vijanden en bondgenoten vooruit of achteruit te duwen in een baan, waarbij de ene kampioen de andere te hulp komt op een moeilijk moment. Als het klinkt alsof ik het spelen van de kern League of Legends beschrijf, dan is dat het punt; de manier waarop Airship Syndicate die ervaring nam en veranderde in een geheel nieuw genre is buitengewoon.

Dat gezegd hebbende, zou het leuk zijn als sommige van de gevechten, vooral in de late game, een beetje moeilijker waren dan ze bleken te zijn. Vijanden en bazen in de late game boden veel minder uitdaging dan verwacht, waardoor de laatste paar hoofdstukken voorbij flitsen. Mijn team van kampioenen werd te machtig, waardoor de meerderheid van de vijanden – inclusief enkele bazen – in die laatste fasen met weinig moeite werd afgewezen. Dit zorgde soms voor overmoed, een zekere overwinning die langzaam veranderde in een hevig gevecht om te overleven, maar er waren niet zoveel van die situaties als verwacht.

Een van de belangrijkste bronnen van die zware gevechten zijn de Multiwave Battles. Soms kom je vijanden tegen die gegroepeerd zijn op de kaart met een kettingsymbool boven hun hoofd; als je een gevecht begint met een vijand in de groep, begint een Multiwave-gevecht. Het aantal golven in dit formaat hangt af van het aantal vijanden in de groep toen de strijd begon, en elke golf bestaat uit meerdere tegenstanders. Waar je met een van deze golven op zichzelf misschien geen problemen hebt gehad, loopt de schade snel op als ze na elkaar komen en kun je snel in de knoop raken. Multiwaves bieden een meer uitdagende manier om vijanden aan te vallen, en hoewel enkele ontmoetingen niet zo moeilijk zijn, maken deze Multiwaves dit meer dan goed.

Naarmate je meer gevechten wint en ervaring opdoet, moet je nadenken over de vaardigheden van elke kampioen en waarvoor je hem wilt gebruiken. Om van elke kampioen een formidabele jager te maken, moet je diep nadenken, en dit is een ander onderdeel van Ruined King dat uitblinkt. Uitrusting kan worden gekocht of gevonden in kerkers en direct worden gewijzigd, waardoor de personages die het dragen een onmiddellijke boost in statistieken krijgen. Door je personages te levelen, krijg je Ability Points voor ieders unieke moveset, evenals Runes die kunnen worden toegewezen voor stat-boosts. Beiden veranderen de capaciteiten van de kampioenen op meer dan één manier, waarbij wordt teruggegrepen op de opbouw van een kampioen in het bronspel.

Neem Illaoi, de eerder genoemde Kraken Priestess. Ze kan etherische tentakels om haar heen spawnen, tot zes tegelijk. Telkens wanneer ze een actie uitvoert, zullen de tentakels willekeurig aanvallen, onafhankelijk van haar. Ze kan de tentakels ook “uitgeven” als middelen voor extra buffs voor helende bewegingen of schade voor aanvallen. Haar passieve vaardigheid, Prophet of an Elder God, heeft een upgrade waarbij elke keer dat een tentakel aanvalt, de meest gewonde kampioen in je groep wat HP wordt genezen. Combineer dat met een upgrade voor haar Harsh Lesson Lane-vaardigheid, die er ook voor zorgt dat elke tentakel de zwakste bondgenoot geneest wanneer deze aanvalt, en je geneest dan die kampioen twee keer voor elke tentakel Illaoi heeft spawned wanneer haar beurt arriveert – maximaal zes tegelijk, onthoud – voordat je zelfs maar iets doet. Dit is slechts een van de vele verschillende situaties die je in dit systeem kunt bedenken, waardoor je een niveau van controle over je feest hebt dat je altijd bezighoudt met het bedenken van nieuwe ideeën.

Maar als je klaar bent met het bouwen van je ideale kampioenen, zorg er dan voor dat je opslaat, anders moet je ze misschien opnieuw bouwen. Het autosave-systeem kan soms brutaal zijn en je naar het begin van een lange kerker sturen nadat je een goed deel ervan hebt voltooid. Door vaak op te slaan, keer je misschien terug naar dezelfde fysieke locatie als een autosave bij een dolende dood, maar handmatige saves behouden in ieder geval de kisten die je hebt geopend of puzzels die je onderweg hebt opgelost. Vijanden zullen echter nog steeds respawnen, dus ook al kun je jezelf wat pijn besparen door te sparen, je moet altijd voorbereid zijn om door dezelfde vijanden heen te slepen die je zojuist had gestuurd. Een actiever autosave-systeem zou veel frustratie hebben bespaard, maar door routinematig op te slaan, wordt dat probleem mooi verzacht.

Galerij

Natuurlijk zijn er momenten waarop zelfs een perfect opslagsysteem niet zou helpen, dankzij de intermitterende bugs van Ruined King. Bij drie verschillende gelegenheden tijdens mijn playthrough crashte het spel; Ik ging binnen enkele seconden van het beëindigen van een gevecht naar het hoofdmenu van de PS5. Een andere keer viel een vijand me aan terwijl ik een teleporter activeerde, dus na het gevecht was ik onzichtbaar en kon ik met niets communiceren. Geen van deze glitches is gelukkig compleet spelbrekend, aangezien een eenvoudig herladen van een checkpoint of opslaan het probleem omkeert, maar ze zijn nog steeds vervelend in actie.

Ruined King: A League Of Legends Story heeft de lat gelegd voor toekomstige uitstapjes naar de League of Legends-kennis. Het verhaal dat Airship Syndicate hier vertelt, levert een groot succes op en verandert deze zes kampioenen in de nieuwe gezichten van de franchise. Het JRPG-luchtschip dat rond zijn verhaal is gemaakt, is ook geweldig, en creëert het gevoel League of Legends te spelen terwijl je in feite een turn-based RPG-gevecht speelt. Hier en daar duiken een paar technische problemen op, maar afgezien van de zeldzame crash, verbreekt geen van hen de ervaring voor elke game. Als dit het detailniveau is dat toekomstige Riot Forge-projecten bereiken, zullen we allemaal de Ruined King begroeten voor het inluiden van dit nieuwe tijdperk.

Original Source

Related Posts

Leave a Comment

SUBSCRIBE FOR FREE XBOX GAME PASS

Subscribe to our weekly newsletter & Get chance to win free Xbox Game Pass and never miss the latest product or our exclusive offers.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro
Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Refresh